Dakinspectie
Toezicht houden
Bedrijfs gegevens
Onderzoek
Aanvullend onderzoek
Bouwfysica
Windbelasting
Wateraccumulatie
Klanten & Opdrachten
Contactformulier
Met het opzetten van deze website is bewust gekozen voor een vorm die voor iedereen begrijpbaar is. Bouwfysica is niet het meest eenvoudige aspect van de inspectie, maar wel een zéér belangrijk aspect.

Als het gaat om allerlei aspecten die te maken hebben met o.a. isolatie, warmteweerstand en dampdiffusie is dit allemaal handmatig uit te rekenen. Maar er zijn ook speciale computerprogramma’s voor die wij toepassen en ons helpen om dit te kunnen bepalen.

Rc-waarde voorbeeld.

Bovenstaande foto laat een voorbeeld zien van een dakbedekkingconstructie met 2 verschillende soorten isolaties. Namelijk een EPS (gecacheerd geëxpandeerd polystyreen schuim) en een PU. De laatste staat voor (Pur) Polyurethaan-schuim.

Deze materialen hebben een eigen Rc-waarde. ‘Rc’ is een grootheid waarmee de dichtheid  wordt aangeduid en zegt iets over de ondoorschijnende delen van vloeren, gevels en daken.

De dakbedekkingconstructie uit het voorbeeld hierboven heeft een Rc-waarde van 2,77.
Daarbij zijn beide isolatie materialen opgeteld. Het bouwbesluit eist een minimale warmteweerstand van 2,50. Dus deze constructie is ruim voldoende. Maar uiteindelijk is de toepassing afhankelijk van waar dit object voor wordt gebruikt.

Verschillen in inspecties.

Onze inspecties gaan verder dan alleen een dak beoordelen.
Er wordt ook gekeken naar de functionaliteit van het gebouw. Of we nu te maken hebben met een koelcel van een diepvriesopslag of een schoolgebouw, u zult begrijpen dat wij in die gevallen te maken hebben met geheel verschillende aspecten.