Dakinspectie
Toezicht houden
Bedrijfs gegevens
Onderzoek
Aanvullend onderzoek
Bouwfysica
Windbelasting
Wateraccumulatie
Klanten & Opdrachten
Contactformulier
Een dakinspectie bij een boekbinderij.

“Wij werden op verzoek gevraagd een bedrijfspand te inspecteren na een aantal klachten over lekkage. De bedrijfsleider leidde mij rond in het gebouw en wees mij op de lekkage. Ik ging direct kijken naar de onderconstructie van het dak.
Is het staal geprofileerd en is er een afvoersysteem zichtbaar?

We konden beter maar eens naar boven gaan om het allemaal uit te vinden.
Via het dakraam kon ik eruit. Maar toen ik daar stond werd ik bijna wit van de schrik:
in plaats van de bedekking van het dak dat ik verwachtte te zien, lag er een volledig meer voor me!

Op zo’n moment denk je meteen aan al die werknemers die onder je staan te werken en mogelijk niets van deze situatie afweten. Er lag alles bij elkaar zoveel water op het dak dat je er een Olympisch zwembad mee kon vullen.
Zelfs mijn vedergewicht van 70 kg kon hier fataal zijn!

De afvoeren bestonden uit drie pluvia systemen. Deze systemen zogen het water van het dak af. Maar helaas werkt deze niet wanneer het afvoersysteem is vervuild.
Met mijn handen haalde ik het prut weg. Plotseling vormden er zich drie draaikolken om de duizenden liters water weg te zuigen.

Troosteloos sta je te kijken als een beheerder zo nonchalant omspringt met de veiligheid van zijn werknemers. Dit dak was nog net niet ingestort maar het was echt kantje boord.
De noodoverlopen zaten op de hoogte waar de postbode een brief in kon werpen. Het afschot was verkeerd, er heeft geen periodiek onderhoud plaatsgevonden. Om nog maar te zwijgen over dakinspecties.

Laat je dak toch inspecteren! Het is soms zo belangrijk.”